Roermond City Triathlon

Zaterdag

14 SEPTEMBER 2024

Schrijf je nu in!

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen of afspraken en regels die wij voor deze triathlon hebben gemaakt.

Het dragen van een wetsuit tijdens de wedstrijd

Bij een watertemperatuur boven de 22 graden mag er géén wetsuit worden gedragen. Bij een watertemperatuur onder de 16 graden is een wetsuit verplicht. Is de watertemperatuur 19,4 graden dan betekent dat je met een wetsuit mag zwemmen, maar het niet verplicht is. Zie de meest actuele temperatuur op: https://waterinfo.rws.nl. De ochtend van de wedstrijd zal officieel de watertemperatuur worden gepubliceerd via social media.

Waterkwaliteit

De afgelopen edities was er sprake van blauwalg op de zwemlocatie van de Roermond City Triathlon. Gelukkig was de concentratie blauwalg dermate klein, dat het zwemonderdeel gewoon heeft kunnen plaatsvinden. Wij houden dit nauwlettend in de gaten in samenspraak met waterschap Limburg. De verwachting is nihil dat er door het waterschap Limburg een negatief zwemadvies wordt gegeven. De organisatie treft op advies van het waterschap en de GGD maatregelen door douches te plaatsen zodat de deelnemers zich af kunnen spoelen zodra ze uit het water komen. Op onze website en via social media delen wij hier indien nodig updates over.

Mag ik mijn startnummer onder mijn wetsuit dragen tijdens het zwemonderdeel?

Ja dat mag. Alleen als het dragen van een wetsuit niet is toegestaan vanwege de watertemperatuur mag een startnummer niet al tijdens het zwemonderdeel worden omgedaan (dat zwemt natuurlijk ook niet fijn).

Is dit een stayer of non-stayer wedstrijd (en wat betekent dat eigenlijk)?

Dit is een non-stayer wedstrijd. Dit betekent dat je niet in het wiel van je voorganger mag rijden tijdens het fietsen. Je moet minimaal 12 meter afstand houden tot je voorganger en inhaalbewegingen moeten snel en netjes worden afgerond. En om helemaal duidelijk te zijn: met zwemmen en lopen mag je gerust dichtbij je tegenstanders in de buurt blijven.

De teamcompetities op zaterdag 16 september is stayeren wel toegestaan, hier mag je wel in het wiel van je voorganger rijden.

Zijn TT sturen of tijdritfietsen toegestaan?

Yes. Omdat dit een non-stayer wedstrijd is, mag je ook je TT stuur of je tijdritfiets gebruiken.

Bij de teamcompetitie wedstrijden mag geen TT stuur en/of tijdritfiets gebruikt worden.

Mag ik meedoen met een fiets met schijfremmen?

Ja dat mag. Fietsen met schijfremmen zijn met ingang van 2018 toegestaan in alle NTB-evenementen.

Moet ik lid zijn van de NTB om mee te mogen doen?

Ja en nee. Nee, je hoeft niet meteen een jaarlidmaatschap af te sluiten om een triathlon of een duathlon te kunnen doen. Wel schaf je bij deelname aan een evenement een daglicentie aan. Je bent dan via de NTB verzekerd tijdens ons event en je bent lid voor een dag. De kosten variëren op basis van de afstand waaraan je deelneemt. Hoe langer, hoe duurder. Voor deelname aan teamsprint of team OD is slechts voor één deelnemer een licentie vereist.

Voor deelname aan de teamcompetitie moet de deelnemer wel in het bezit zijn van een atletenlicentie. Deze moet zijn aangevraagd voor de 1e competitie dag.

Waar moet ik verder nog aan denken?

Dat kun je lezen op onze pagina over alle benodigdheden waar je aan moet denken voor je triathlon; https://roermondcitytriathlon.nl/inschrijven/benodigheden-voor-een-triathlon

Zijn er 'cut-off' times of minimale eindtijden?

Nee. We zijn een event voor elk type triathleet, gevorderd en minder-gevorderd tot beginner. Daarom hanteren we geen minimale-finishtijd en mag je er dus zo lang over doen als nodig.

Indien er blauwalg aanwezig is, wat gaat er dan met het zwemonderdeel gebeuren?

Er wordt door Rijkswaterstaat regelmatig gecontroleerd of er blauwalg aanwezig is. Deelnemers worden hierover op de hoogte gehouden, op de wedstrijddag zelf gebeurt dat via Facebook.