Roermond City Triathlon

Zaterdag

14 SEPTEMBER 2024

Schrijf je nu in!

Inclusiviteit / Diversiteit

Roermond City Triathlon maakt zich sterk voor inclusiviteit en diversiteit

De vijfde editie van de Roermond City Triathlon op 17 en 18 september staat open voor elke deelnemer met welke aard van beperking dan ook. Hiervoor wordt net als vorig jaar het NK Paratriathlon georganiseerd. Na het succes van 2022, ondanks de barre weersomstandighden, heeft de Nationale Triathlon Bond als blijk van waardering, dit NK wederom aan Roermond toegewezen. Daarnaast is er ruimte voor paracyclers om deel te nemen aan een triathlon team wedstrijd. Aan dit team wordt een zwemmer en loper, meest zonder beperking toegevoegd. De zwemmer en loper van dit team worden geworven binnen sport vereniging in Roermond e.o.

Door de aandacht voor en ervaringen met juist deze sporters met een beperking, is dit jaar samenwerking met de KNWU gezocht. Dit heeft er in geresulteerd dat de Roermond City Triathlon dit jaar ook nog een tijdrit paracycling organiseert.

Naast aandacht voor mensen met een beperking, streeft de organisatie er naar deze diversiteit bewust uit te dragen. Uitingen die deze diversiteit en inclusiviteit mogelijk maken zullen op genoemde dagen op vele plekken duidelijk zichtbaar zijn. De organisatie geeft organisaties die dit vertegenwoordigen ook de mogelijkheid om tijdens de wedstrijden aandacht te vragen voor deze onderwerpen.