Roermond City Triathlon

Zaterdag

07 SEPTEMBER 2024

Adelante Wellspect RCT Time Trial

De Adelante Wellspect RCT Time Trial voor paracyclers, tricyclers en tandems vindt plaats op zaterdag ochtend. Start is vanaf 10.00 uur. De organisatie is in handen van Roermond City Triathlon in samen werking met Adelante on Wheels. Adelante%20on%20wheels

Inschrijven

Inschrijven voor het Wellspect Paracycling tijdrit kan hier: Inschrijven Op de dag zelf ontvang je de wedstrijdbescheiden na aanmelding bij het secretariaat wat gelegen is op het terrein van Palm Beach. Het secretariaat is geopend van 7:45 uur tot 9:15 uur.

Kun je onverhoopt toch niet meedoen? Annuleer dan je deelname in MijnKNWU (licentiehouders). Is annuleren in MijnKNWU niet meer mogelijk, stuur dan uiterlijk op de wedstrijddag een bericht metde reden van afmelding aan: secretaris@adelanteonwheels.nl

Wedstrijdlicentie

Voor deelname aan de tijdrit dien je in het bezit te zijn van een KNWU licentie.

Categorieën

 • CYCLING Bij Cycling fiets je op een standaard racefiets, die je op sommige plekken mag aanpassen. In deze discipline fiets je wanneer je één of meerdere amputaties (met of zonder prothese), vergroeiing, plegie (verlamming) of cerebrale parese (CP) hebt. Ook Cycling is verdeeld in vijf klassen. In elke klasse vind je zowel renners met een lichte cerebrale parese als renners met een amputatie. C1 is de zwaarste categorie. Hierin rijden bijvoorbeeld renners met een geamputeerde arm en geamputeerd been. De C5 is de lichtste categorie. Deze renners kunnen hun onderlichaam nog volledig gebruiken, maar hebben bijvoorbeeld een amputatie onder hun ellenboog.

 • HANDBIKEN Handbiken, in het Engels ook wel handcycling genoemd, is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de 'pedalen' (meestal) gelijkmatig worden voorbewogen door de armen of in ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen (de onderste extremiteiten)

 • TRI-CYCLING Bij tri-Cycling fiets je op een fiets met drie wielen, waarvan alleen het voorwiel stuurt. Afhankelijk van je beperking kun je in twee klassen uitkomen: T1 en T2. Renners met een zware beperking rijden in de T1-klasse. Heb je een iets minder zware aandoening, dan fiets je in de T2-klasse. In beide klassen starten renners met een zware CP-aandoening (bijvoorbeeld spasmes). Je handicap is zo groot dat je op een tricycle rijdt om in evenwicht te blijven.

Locatie

Palm Beach (Area-X) De Weerd 200 6041 TL Roermond

Parkeren

Parkeren kan op het evenementen terrein. Volg hiervoor de borden.

Aanmelden wedstrijdsecretariaat

Je dient je voor deelname te melden bij het wedstrijd secretariaat (inschrijfbureau) op het terrein van Palm Beach. Deze is open van 7.45 tot 9.15 uur. Na controle van je KNWU-licentie c.q. KNWU-startlicentie ontvang je hier je startnummer dat duidelijk zichtbaar op lichaam of fiets bevestigd dient te worden (veiligheidsspelden zijn beschikbaar).

Parcours

Het parcours is gelegen aan de westzijde van het Lateraalkanaal. Start en finish bevinden zich bovenop de brug over het Lateraalkanaal, nabij de t-splitsing met de Kanaalweg. Dit is op naast het evenementen terrein van Palm Beach (Area-X) Vanaf de start locatie loopt het parcours de brug af richting Rijksweg in Horn en van daaruit richting de Kanaalweg West. Over de Kanaalweg West wordt in zuidelijke richting gereden tot voorbij de Eerdweg. Hier is het eerste keerpunt. Na het keerpunt, rijden de deelnemers terug over de Kanaalweg West naar de Rijksweg. Hier bevindt zich het 2e keerpunt en eindigt de 1e ronde. Deelnemers rijden voor de 2e ronde weer terug over de Kanaalweg West in Zuidelijke ricthting en keren voorbij de Eerdweg. Na dit laatste keerpunt rijden de deelnemers terug richting Rijksweg Horn, naar de Parallelweg de brug over het Lateraalkanaal richting de finish bovenop de brug RCT23%20-%20TimeTrial%20-%20Bike

Voorafgaand aan de tijdrit is er de mogelijkheid om in te rijden. Dit kan tussen 9:00 uur en 9:45 uur.

Tijdregistratie

De eerste deelnemer start op 10:00 uur. De tijdsregistratie wordt gedaan d.m.v. het MyLaps-transpondersysteem. Licentiehouders zijn verplicht met hun persoonlijke transponder deel te nemen. Houders van een startlicentie dienen in het secretariaat een MyLaps-transponder te huren (kosten € 10) en degelijk aan hun fiets te bevestigen Dit geldt ook voor licentiehouders die om welke reden dan ook, niet over hun persoonlijke transponder beschikken. LET OP: een gehuurde transponder dient spoedig na einde wedstrijd weer te worden ingeleverd bij het secretariaat. Wordt dit achterwege gelaten dan worden je de vervangingskosten (€ 100) in rekening gebracht.

Tijdschema

 • 7.45 uur Opening inschrijfbureau (secretariaat)
 • 9.15 uur Sluiting inschrijfbureau (secretariaat)
 • 9.00 uur Inrijden/verkennen parcours
 • 9.45 uur Startopstelling: deelnemers in een zelfde klasse starten na elkaar; daarna volgt een andere klasse etc.
 • 10.00 uur Start 1 e deelnemer met startschot verricht door:
 • 11.00 uur Einde wedstrijd (afhankelijk van het aantal deelnemers)
 • 11.30 uur Medaille uitreiking op het terrein van Palm Beach
 • 12.00 uur Sluiting officiële gedeelte