Roermond City Triathlon

Woensdag

04 OKTOBER 2023

Zwemwater kwaliteit - Update 13 september

Zoals al eerder gemeld, waren er tot het weekend voorafgaand aan de Roermond City Triathlon zorgen over de waterkwaliteit op de zwemlocatie van het evenement. Gelukkig vertoonde de waterkwaliteit begin deze week duidelijk zichtbare verbeteringen. Dit is vandaag door metingen van het waterschap bevestigd, waardoor met aanzienlijke zekerheid aangegeven kan worden dat ook het zwemonderdeel tijdens de Roermond City Triathlon doorgang kan vinden. Definitief uitsluitsel hierover vindt vrijdag plaats, aangezien de omstandigheden uiteraard nog kunnen veranderen. Echter zijn de verwachte weersomstandigheden zodanig, dat enkel nog een verdere verbetering wordt verwacht richting het weekend. Desondanks blijven we zelf maatregelen nemen om eventuele gevolgen van blauwalg te voorkomen. Dus:

  • bij het verlaten van het zwemonderdeel is er voor de wisselzone een douche ingericht waaronder de deelnemers afgespoeld worden
  • voorkom overmatig inslikken van water tijdens het zwemonderdeel
  • in geval van open wonden, plak ze waterdicht af
  • heb je nadien gezondheidsklachten die mogelijk gerelateerd zijn aan het zwemwater (o.a. huidklachten, maagproblemen), meldt deze dan bij de organsatie.

Dus: geniet vooral van je deelname en een heerlijk zwemonderdeel in de prachtige Roermonds Maasplassen!

waterkwaliteit