Roermond City Triathlon

Zaterdag

17 SEPTEMBER 2022

Schrijf je nu in!

Zonovergoten tweede editie Roermond City Triathlon

Ruim 750 triathleten verschenen zaterdag 19 september aan de start van de tweede editie van de Roermond City Triathlon (RCT). Het werd een warme raceday vol topprestaties en winnaars van het NK onder de 23. De organisatie kijkt terug op een geslaagde triathlon en blikt vooruit op een derde editie in 2021.

Triathlon op de kaart

De tweede editie van de Roermond City Triathlon was een groot succes. “Het was een prachtige dag vol enthousiaste triathleten die stonden te trappelen om weer aan een triathlon mee te doen. Extra bijzonder was het NK onder 23 jaar. Veel jonge triathleten gingen met elkaar de strijd aan. Dat leverde geweldige prestaties op. Zoals de kampioenstitel voor onze ambassadrice Rani Škrabanja. De Nederlandse Triathlon Bond was erg te spreken over onze organisatie dus we hopen onze samenwerking in de toekomst voort te mogen zetten”, vertelt voorzitter Martijn Noldus. “En natuurlijk mochten we Maarten van der Weijden verwelkomen bij zijn eerste kwart triathlon”.

Met dank aan

De organisatie van een sportevenement zoals de triathlon is niet mogelijk zonder de hulp van veel vrijwilligers en sponsoren. “Bijna 200 vrijwilligers hebben geholpen om van de triathlon een succes te maken. Een extra uitdaging dit jaar door de extra regels en richtlijnen om alles veilig te laten verlopen. Daar zijn we hen enorm dankbaar voor”.

Op naar 2021

De organisatie van de RCT kijkt nu al vooruit naar een derde editie volgend jaar. “Dit jaar was erg bijzonder vanwege corona, maar het is ons toch gelukt een goed en veilig event te organiseren. Dat geeft ons goede moed voor volgend jaar. We kijken al uit naar het weekend van 18 & 19 september 2021. Hopelijk dan met meer deelnemers en meer publiek. Maar daar lopen we nog niet te snel op vooruit. Voor nu genieten we nog volop na van deze geslaagde triathlon.”