Roermond City Triathlon

Zaterdag

17 SEPTEMBER 2022

Schrijf je nu in!

Teamspirit van Masita tijdens Roermond City Triathlon

Kurt en Boy vertellen over de weg naar hun eerste triathlon

Kurt Molin (52) en Boy Nellissen (25) gaan op 19 september hun eerste triathlon-ervaring opdoen. Ze doen mee, samen met een team vanuit Masita. “We hopen dat de triathlon door kan gaan, anders hebben we voor niets getraind.” Ze vertellen over de voorbereidingen en de verwachtingen van hun eerste triathlon.

Masita doet mee

Sinds 1933 is Masita een bekend merk van sportkleding en -attributen. “We hebben echte Limburgse roots en vinden het belangrijk om Limburgse sportevenementen te steunen. We sponsoren al jaren evenementen zoals de Roermond City Run en City Swim. Steeds vaker doen we ook zelf mee met een team, dat vergroot de betrokkenheid bij de sport in de regio en zorgt voor teambuilding”, vertelt Kurt. “We hebben een sportief team, maar we hebben nog geen triathlon-ervaring. Toch wist de organisatie van de Roermond City Triathlon ons over te halen om mee te doen”, lacht Boy. Doordat Masita een intensieve samenwerking heeft met Doltcini, fabrikant van wieler- en triathlonkleding, is ook dit merk nu sponsor van het evenement en aanwezig met een verkoopstand.

Samen als team

“We hebben een team van 8 die meedoen aan de sprint of kwart triathlon. Corona heeft daar een beetje aan bijgedragen, want ook bij onze collega’s moeten de corona-kilo’s weggetraind worden”, zegt Kurt met een lach. Boy vult aan: “Maar het leukste hieraan is dat we er samen voor gaan. Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen. We motiveren elkaar en trainen deels samen na het werk. We zijn allemaal beginnende triathleten. Meedoen is dan ook belangrijker dan het zetten van een snelle tijd. Toch dagen we elkaar uit en volgen we elkaar op Strava. De sociale controle is enorm en dat werkt motiverend.”

Kurt en Boy geven allebei aan dat door te trainen voor de triathlon hun mindset veranderd is. “We zijn allemaal al sportief, maar trainen voor een triathlon vraagt discipline en doorzettingsvermogen. Stiekem zijn we er veel mee bezig, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en zelfs tijdens onze vakantie”, licht Boy toe. “Trainen voor een triathlon vraagt veel tijd en het is af en toe passen en meten in ons dagelijks leven. Maar je kan tegelijkertijd veel en flexibel trainen omdat je de sporten kan afwisselen en de kans op een blessure klein is”, vult Kurt aan.

Zin in

Het team kijkt al uit naar de triatlon in september. “Hopelijk gaat de triathlon door, anders zijn alle trainingen voor niets geweest. Door hier aan deel te nemen, kunnen we onszelf en elkaar uitdagen. En het maakt ons fitter”, vertelt Kurt, “Ik vind de weg er naartoe met het team eigenlijk leuker dan de wedstrijd zelf. Hier aan meedoen draagt ook bij aan de teamspirit.” Boy: “Samen gaan we er voor. Ik ben trots dat ik hier onderdeel van mag uitmaken. In samenwerking met onze partner Dolcini hebben we ook een eigen outfit laten maken. Dat maakt de ervaring nog completer.” Helaas was wereldkampioen duathlon Diego van Looy, tevens ambassadeur van Doltcini, verhinderd om deel te nemen.

Doe mee

Wil je net als Kurt en Boy meedoen aan de Roermond City Triathlon? Dat kan. “Iedereen kan meedoen aan een triathlon. Het is een hele uitdaging, maar een triathlon is toegankelijker dan veel mensen denken”, sluit Kurt af. Schrijf je hier in.