Roermond City Triathlon

Zaterdag

17 SEPTEMBER 2022

Schrijf je nu in!

Roermond City Triathlon dubbel zo groot in 2020

De Roermond City Triathlon (RCT) zal in 2020 terugkomen, verdubbeld in grootte. Wat neerkomt opeen totaal van ruim 1000 hardlopers, zwemmers en fietsers op 19 september 2020 tientallen kilometers te land en te water gaan afleggen in en om Roermond. Inschrijven kan vanaf nu!

Decennialang was Roermond verstoken van een eigen triathlon: het sportevenement waarbij deelnemers eerst een afstand zwemmen, dan fietsen en uiteindelijk nog een stuk hardlopen. In de jaren negentig vond de laatste triathlon wedstrijd in Roermond plaats, in 2019 de eerste sindsdien: de Roermond City Triathlon (RCT). Een legendarische editie van meet af aan, die uiteindelijk zo succesvol is gebleken dat zij een vervolg krijgt.

1000 deelnemers

De organisatie – Triathlon Vereniging Roermond (RCT) – werd bij de aankondiging en het openen van de inschrijvingen voor de RCT 2019 verrast door een enorm aantal aanmeldingen. Razendsnel zat het aantal deelnemers plekken vol; iets meer dan 500 deelnemers kon de organisatie in deze editie kwijt. Een aantal dat door het succes in de volgende editie in 2020 verdubbeld zal worden tot ruim 1000 deelnemers.

Opvallend was het afgelopen jaar ook dat een groot deel beginnend triathleet bleek. Die groep moet zich ook in de nieuwe editie weer welkom voelen, benadrukt mede-organisator en deelnemer Huub Boosten. “Volgens onze inschatting was zo’n 15% beginner in de triathlon sport tijdens de RCT 2019. Een geweldig gegeven, want als evenement en in het verlengde daarvan de Triathlon Vereniging Roermond (TVR) willen we juist dat mensen kennismaken met de sport.”

De verdubbeling van de omvang van het het evenement in 2020 zal weinig aan afdoen aan de ruimte voor beginners en het vaak door de deelnemers benoemde sfeervolle karakter van de RCT, belooft Boosten. “Volgend jaar zullen de deelnemers in verschillende groepen de race afleggen, zonder dat zij elkaar kruisen. Zo houden we de race voor het gevoel klein en even sfeervol.”

Nieuw: teamcompetities NTB

Die aanpak maakt dat het mogelijk is om in 2020 ook teamcompetities te verwelkomen vanuit de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). De jeugd, derde en vierde divisie houden dan 5 wedstrijden in een jaar tijd, om de winnaars naar de RCT 2020 te sturen. Boosten: “Dat maakt de wedstrijd echt spectaculair om naar te kijken, en tikt het boven niveau een flink stuk omhoog. Nee, ik kan hen niet bijhouden!”

Wat in de RCT 2020 hetzelfde zal blijven, vanwege de grote tevredenheid van deelnemers in 2019, is het aanbieden van clinics in de aanloop naar het evenement. Beginnend en intermediate inschrijvers kunnen dan werken aan hun zwem-, fiets- en hardlooptechnieken, onder begeleiding van de ervaringsdeskundige triathleten van TVR.

Verder zullen ook de verschillende afstanden en routes gelijk blijven. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, individueel of in teamverband. Toeschouwers zijn weer warm welkom aan dagstrand Palm Beach in de Weerd voor een spectaculaire start te water, de spannende finish en triatleten die tussendoor al fietsend of hardlopend voorbij komen.

Deelnemen of op de hoogte blijven? Ga naar www.roermondcitytriathlon.nl