Roermond City Triathlon

Zaterdag

17 SEPTEMBER 2022

Schrijf je nu in!

Roermond City Triathlon: van droom naar werkelijkheid

Joost Levie deelt zijn verhaal als vrijwilliger.

Joost Levie (34) stond als vrijwilliger aan de bakermat van de Roermond City Triathlon. “We fantaseerden regelmatig over een perfect triathlon-parcours langs de Maasplassen. Die droom werd werkelijkheid.” Joost geeft een kijkje achter de schermen bij de Roermond City Triathlon.

Buiten je comfort

“6 jaar geleden stond ik, meer als een grap, aan de start van mijn eerste triathlon. Inmiddels zijn we weer wat jaren verder en heel wat wedstrijden rijker. Het is cliché, maar de afwisseling tussen de verschillende disciplines maakt de sport zo uniek. Iedereen heeft een minder onderdeel, maar ook een onderdeel waar je van geniet of in uitblinkt.” Tijdens een van de vele fietstochten werd regelmatig gesproken over een triathlon-wedstrijd in Roermond. “We fantaseerden over een perfect triathlon-parcours langs de Maasplassen.” Het bestuur van Stichting Roermond City Triathlon nam daarvoor het initiatief. “Toen ik werd benaderd om mee te denken over een triathlon evenement twijfelde ik wel. Ik zie mezelf niet als organisator, maar ik dacht doe eens een keer wat buiten je comfort zone. Het voelde een beetje als een sprong in het diepe zoals tijdens mijn eerste triathlon.”

Van touwtrek naar trots

Als vrijwilliger heb ik de taak om het parcours vorm te geven en op te bouwen. Iets wat ik met veel plezier doe. Wie mij kent, die weet dat als we gaan fietsen ik de weg goed ken!” Een hele klus, zo bleek zeker het eerste jaar: “We moesten afspraken maken met drie verschillende gemeenten, een heel getouwtrek. Er waren momenten waarop ik dacht, dit doe ik nooit meer, maar uiteindelijk ontstond er een mooi en uitdagend parcours.” De dagen voor de wedstrijd waren druk en stressvol. “Er moest veel gebeuren in korte tijd, maar er hing een fijne sfeer. Iedereen was behulpzaam, ook al hadden veel mensen elkaar nog nooit gezien. Dat gaf energie en veel positieve feedback!”

Corona houdt ons niet tegen

“Door het succes van de eerste editie in 2019 wilden we vol energie weer aan de slag in 2020. Het was de bedoeling om het dit jaar een stuk professioneler en grootser aan te pakken, maar toen kwam COVID-19 om de hoek kijken. Het vraagt veel creativiteit en aanpassing, maar we gaan er weer voor. Ik zie het als een uitdaging om in deze tijd toch een mooi en verantwoord evenement neer te zetten.”

Help ook mee

De organisatie kan nog hulp gebruiken bij de voorbereidingen of tijdens de wedstrijddag. “Het is vooral heel erg leuk om samen aan zo’n evenement te mogen werken. Vrienden die vorig jaar geholpen hebben, vragen nu al wanneer en wat ze kunnen doen om er weer een geslaagde editie van te maken!” Wil je ook meehelpen? Meld je dan als vrijwilliger via vrijwilligers@roermondcitytriathlon.nl.