Roermond City Triathlon

Donderdag

29 SEPTEMBER 2022

Programma editie 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 vindt de 4e editie van de Roermond City Triathlon plaats. Gedurende 2 dagen neemt een gevarieerde groep aan atleten aan diverse afstanden deel. Zaterdag staat hierbij in het teken van de vaste Sprint en Olympische afstand voor wedstrijdatleten, recreanten en teams. Daarnaast staan op de zaterdag ook de teams van de 2e en 3e Divisie Zuid van de NTB Team Competitie aan de start. Zij gaan voor een dubbele super sprint! Ongeveer 80 teams (zowel heren als dames) van elk 4 deelnemers, volbrengt hierbij 2 keer een 1/16 triathlon achterelkaar. Spectaculair voor de deelnemers en toeschouwers.

Zondag is dan de dag voor de jeugd. Allereerst zijn de jongste sporters aan de beurt tijdens de IronKids series: kinderen van alle leeftijden gaan met elkaar en ook wel tegen elkaar de uitdaging aan om een echte IronKid te worden. Daarna komen de talenten van de Nederlandse triathlon sport aan de beurt tijdens achtereenvolgens het NK voor Jeugd en het NK voor Junioren. De zondag en daarmee het Roermonds triathlon weekend wordt afgesloten met het NK Para-Triathlon. Mogelijk gaat tijdens de 2e editie van dit NK in Roermond, meervoudig Olympisch en wereldkampioen Jetze Plat voor titel-prolongatie?

Kortom een top programma voor elke atleet of recreant die de uitdaging met zichzelf aangaat en uiteraard voor het publiek om een prachtige sportieve belevenis te aanschouwen!