Roermond City Triathlon

16 en 17 september 2023

Paracycling: een lust voor het oog

Paracycling wedstrijd

Op 16 september om 16.00 uur zal voor de eerste keer een paracycling wedstrijd gehouden worden als onderdeel van het driedaags evenement dat georganiseerd wordt door de Roermond City Triathlon samen met Adelante on Wheels. Uniek, doordat vanuit de voorgaande edities van de Roermond City Triathlon is gebleken dat voor sporters met een beperking geen uitdaging te veel is: van het NK paratriathlon met deelname van de olympische kampioen Jetze Plat, via teams met in hun midden een paracycler die meedoen aan een triathlon, tot een wegwedstrijd met eveneens een olympisch kampioen Mitch Valize.

Het programma

Op vrijdag 16 september wordt vanaf 16.00 uur een tijdrit verreden onder de vlag van de KNWU in samenwerking met Adelante on Wheels en de Roermond City Triathlon. Uniek in ieder geval. Aan de meet staan allemaal wielrenners met een beperking. Zeker als u dit nog nooit hebt gezien, leidt de eerste kennismaking tot meer. En meer betekent op 17 september teams aan het werk zien, die in hun midden een paracycler hebben en meedoen aan een triathlon: zwemmen, fietsen en hardlopen. En wilt u daarna de top ontmoeten: het Nederlands kampioenschap paratriathlon staat gepland op 18 september. En dat allemaal in Roermond, Palm Bach de Weerd 200.

Clinic Paracycling

Voorafgaand aan deze driedaagse zal op vrijdag 16 september een clinic gehouden worden om iedereen kennis te laten maken met paracycling. Na deze clinic zal de wegwedstrijd starten. Aanvang zal zijn om 15.00 uur Voor meer info: secretaris@roermondcitytriathlon.nl