Roermond City Triathlon

Zaterdag

17 SEPTEMBER 2022

Schrijf je nu in!

Met handbike aan de start van Roermond City Triathlon

Martijn vertelt over zijn deelname aan de triathlon.

Martijn van Lierop (21) is begonnen met aftellen voor de Roermond City Triathlon. Nog een kleine 2 weken en dan is het zover: dan staat hij met zijn team en handbike aan de start. “Een triathlon is voor iedereen mogelijk”, vertelt Martijn in zijn verhaal.

Fietsen met de armen

Martijn is sinds 3 jaar bezig met handbiking. Bij een handbike beweegt de atleet vanuit zijn schouders en armen. Martijn heeft een handbike waarbij hij achterover zit met de benen naar voren. “Ik fiets met mijn armen. Ik doe ook mee aan handbike wedstrijden. Elk jaar fiets ik in Oostenrijk bij de Kaunertaler Gletscher mee. Helaas ging deze wedstrijd dit jaar niet door vanwege corona. Ook veel andere wedstrijden zijn afgelast, dus ik ben blij dat ik in Roermond wel mee kan doen!”

Triathlon voor iedereen

“Dit is het eerste jaar dat we als team ingeschreven hebben voor deelname aan een triatlon. Vorig jaar heb ik mijn nichtje aangemoedigd tijdens de triatlon. Toen hebben we de afspraak gemaakt om dit jaar met z’n drieën mee te gaan doen.” Door als estafette team te gaan, is het ook voor Martijn mogelijk om een wedstrijd te rijden in een triathlon. “Mijn nichtje gaat zwemmen, haar vriend gaat hardlopen en ik ga met mijn handbike fietsen. Heel gaaf dat ik de kans krijg om met mijn handbike mee te doen en ook aan anderen kan laten zien wat handbiking is.”

Voorbereid aan de start

Het team is druk bezig met de voorbereidingen. “We trainen zoveel als mogelijk, zodat we goed voorbereid kunnen starten 19 september. Ik woon zelf in Thorn dus ga regelmatig trainen bij De Weerd in Roermond om de route te verkennen. Lees hier meer over de triathlon en hoe voor te bereiden.