Roermond City Triathlon

Zondag

08 SEPTEMBER 2019

Schrijf je nu in!

Parcours informatie

Complete parcours

Zwemmen

Zwem parcours De start is vanaf het strand bij Palm Beach waar toeschouwers een mooi uitzicht hebben over het zwemparcours en hun favoriete atleet kunnen aanmoedigen. Vervolgens wordt er gezwommen in een rechte lijn richting het keerpunt dat ten zuidwesten van de start ligt, waarna weer richting de start wordt gezwommen en waar het tweede keerpunt ligt. Voor de kwart- en de sprint afstand wordt er 2 keer op- en neer gezwommen, het keerpunt voor de sprint afstand wordt verlegd ten opzichte van het keerpunt van de kwartafstand. Nadat het keerpunt bij de start voor de tweede keer gepasseerd is komen de atleten uit het water via het strand.

T1 (wissel 1)

Na een kort stuk over het gras komen de atleten aan in het parc fermé waar de fiets al klaar staat. Aan de zuidzijde wordt het parc fermé verlaten richting het fietsparcours.

Fietsen

Fiets parcours Het fietsparcours start op het terrein van Palm Beach. Tot het terrein verlaten wordt via een korte klim richting de Parallelweg naast de N280 geld een inhaalverbod (ca. 150 meter) vanwege de breedte van de weg. De atleet fietst over de kanaalbrug in de richting van Horn, hier is wederom alertheid noodzakelijk omdat een dalende weg wordt gevolgd met vervolgens een haakse bocht richting de Kanaalweg. Zodra de Kanaalweg bereikt is start het ‘echte’ fietsparcours in de richting van Beegden/Heel waar de ronden worden gefietst. De sprint afstand fiets 2 keer op- en neer en de kwart afstand fietst 4 keer op- en neer. Op de twee uiteinden van het parcours dienteen U-turn gemaakt te worden, hier dient de snelheid op te worden aangepast. Zodra de ronden zijn voltooid wordt het fietsparcours vervolgd in de richting van het parc fermé (zelfde route als de heenweg). Zodra aangekomen op het terrein geldt wederom een inhaalverbod in de richting van het parc fermé.

T2 (wissel 2)

De atleet betreedt het parc fermé via dezelfde zijde als waar de atleet het parc fermé eerder verlaten heeft. De fiets wordt netjes teruggeplaatst en de atleet kan vertrekken richting het loopparcours.

Hardlopen

Hardlopen Na een kleine 100 meter door het gras te hebben gelopen komt de atleet weer op de verharde weg aan en wordt gestart met de loop ronden. De route is gesitueerd langs de Noorderplas waar eerder gezwommen is en bied veel mogelijkheden voor toeschouwers om de atleten aan te moedigen. Een ronde is ca. 2,5 km. De sprint afstand loopt 2 ronden en de kwart afstand loopt 4 ronden. Na de laatste ronde buigt de atleet af richting de finish die zich naast Palm Beach bevindt.