Roermond City Triathlon

Zaterdag

18 SEPTEMBER 2021

Wetsuit en water

Wetsuits tijdens de wedstrijd

Bij een watertemperatuur boven de 22 graden mag er géén wetsuit worden gedragen. Bij een watertemperatuur onder de 16 graden is een wetsuit verplicht. Is de watertemperatuur 19,4 graden dan betekent dat je met een wetsuit mag zwemmen, maar het niet verplicht is. Zie de meest actuele temperatuur op: https://waterinfo.rws.nl. Op het terrein van de Roermond City Triathlon is een stand aanwezig van www.triathlonwinkel.nl. Hier worden een beperkt aantal wetsuits te huur aangeboden. Overweeg je de aanschaf of huur van een wetsuit dan kun je vooraf ook contact opnemen met triathlonwinkel.nl.

• Voor deelnemers aan het NK jeugd is het gebruik van een wetsuit toegestaan zolang de watertemperatuur <22 graden is. • Voor deelnemers aan het NK junioren én het NK <23 (beloften) is het gebruik van een wetsuit toegestaan zolang de watertemperatuur <20 graden is.

Waterkwaliteit

Op dit moment is er sprake van blauwalg op de zwemlocatie van de Roermond City Triathlon. Wij houden dit nauwlettend in de gaten in samenspraak met waterschap Limburg maar kunnen op dit moment nog geen uitspraak doen over de situatie op de wedstrijddag. Dit is sterk afhankelijk van de temperatuur, eventuele regen die nog gaat vallen de komende dagen en de sterkte van de stroming in de omliggende rivieren. Er zal geen alternatieve run-bike-run georganiseerd worden. De verwachting is echter nihil dat er door het waterschap Limburg een negatief zwemadvies wordt gegeven. De organisatie treft op advies van het waterschap en de GGD maatregelen door douches te plaatsen zodat de deelnemers zich af kunnen spoelen zodra ze uit het water komen. Op onze website en via social media zullen wij hier indien nodig updates over communiceren. Vooralsnog gaan we er vanuit dat wij het zwemonderdeel door kunnen laten gaan.