Roermond City Triathlon

16 en 17 september 2023

Wellspect Paracycling

Op vrijdag 16 september zal er vanaf 16.00 uur een tijdrit worden georganiseerd. De deelnemers zullen een parcours van 14 km afleggen.

De tijdrit voor paracyclers, tricyclers en tandems start van 16.00 uur.

Van te voren is er een clinic voor iedereen die meer wilt weten over handbiken!.

De organisatie is in handen van Roermond City Triathlon in samen werking met Adelante on Wheels.

Adelante%20on%20wheels

Wedstrijdlicentie

Voor deelname aan de tijdrit dien je in het bezit te zijn van een KNWU licentie. Bij de aanmelding voor de tijdrit dien je aan te geven of je in het bezit bent van een licentie.

Parcours

Het parcours is gelegen aan de westzijde van het Lateraalkanaal. Start en finish locatie bevinden zich nabij de splitsing Rijksweg-Kanaalweg West in Horn. Dit is op ongeveer 1 km vanaf het evenementen terrein van Palm Beach (Area-X) Vanaf de start locatie loopt het parcours over de Kanaalweg West in zuidelijke richting tot aan de Eerdweg. Hier is het eerste keerpunt. Na het keerpunt, rijden de deelnemers terug over de Kanaalweg West naar de Roermondsweg tot ongeveer aan de Breeweg. Hier bevindt zich het 2e keerpunt. Na dit keerpunt rijden de deelnemers terug tot aan de Rijksweg. Voor de 2e ronde rijden de deelnemers nabij de Rijksweg rechtdoor over de Kanaalweg West richting Eerdweg. NA de 2e ronde rijden de deelnemers de Rijksweg op richting Horn, naar de finish toe.

Para%20Cycling

Categorieën

  • CYCLING Bij Cycling fiets je op een standaard racefiets, die je op sommige plekken mag aanpassen. In deze discipline fiets je wanneer je één of meerdere amputaties (met of zonder prothese), vergroeiing, plegie (verlamming) of cerebrale parese (CP) hebt. Ook Cycling is verdeeld in vijf klassen. In elke klasse vind je zowel renners met een lichte cerebrale parese als renners met een amputatie. C1 is de zwaarste categorie. Hierin rijden bijvoorbeeld renners met een geamputeerde arm en geamputeerd been. De C5 is de lichtste categorie. Deze renners kunnen hun onderlichaam nog volledig gebruiken, maar hebben bijvoorbeeld een amputatie onder hun ellenboog.

  • HANDBIKEN Handbiken, in het Engels ook wel handcycling genoemd, is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de 'pedalen' (meestal) gelijkmatig worden voorbewogen door de armen of in ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen (de onderste extremiteiten)

  • TRI-CYCLING Bij tri-Cycling fiets je op een fiets met drie wielen, waarvan alleen het voorwiel stuurt. Afhankelijk van je beperking kun je in twee klassen uitkomen: T1 en T2. Renners met een zware beperking rijden in de T1-klasse. Heb je een iets minder zware aandoening, dan fiets je in de T2-klasse. In beide klassen starten renners met een zware CP-aandoening (bijvoorbeeld spasmes). Je handicap is zo groot dat je op een tricycle rijdt om in evenwicht te blijven.

Inschrijven

Inschrijven voor het Wellspect Paracycling tijdrit kan hier: https://www.knwu.nl/para-cycling/evenement/5345

Tijdregistratie

De tijdsregistratie wordt gedaan d.m.v. het MyLaps Chip-systeem. Wanneer je om welke reden dan ook niet de beschikking hebt over een (persoonlijke) chip dan dien je een chip bij het inschrijfbureau te huren tegen het daarvoor geldende KNWU-tarief van € 10. De Jury zal – zo mogelijk – vooraf op een correct werkende chip controleren. Zorg dat je tijdig aanwezig bent in verband met de laatste voorbereidingen en zorg dat je 20 minuten voor de start van de wedstrijd helemaal klaar bent.

Locatie

Palm Beach (Area-X) De Weerd 200 6041 TL Roermond Gebruik hiervoor de hoofdingang van Palm Beach