Roermond City Triathlon

17 en 18 september

2022

Schrijf je nu in!

Wellspect Paracycling

Op vrijdag 16 september zal er vanaf 16.00 uur een tijdrit worden georganiseerd. De deelnemers zullen een parcours van 14 km afleggen. Het parcours zal later bekend gemaakt worden.

De tijdrit voor paracyclers, tricyclers en tandems start van 16.00 uur.

De organisatie is in handen van Roermond City Triathlon in samen werking met Adelante on Wheels.

Wedstrijdlicentie

Voor deelname aan de tijdrit dien je in het bezit te zijn van een KNWU licentie. Bij de aanmelding voor de tijdrit dien je aan te geven of je in het bezit bent van een licentie.

Parcours

Informatie over het parcours kun je vinden op: volgt later

Categorieën

  • CYCLING Bij Cycling fiets je op een standaard racefiets, die je op sommige plekken mag aanpassen. In deze discipline fiets je wanneer je één of meerdere amputaties (met of zonder prothese), vergroeiing, plegie (verlamming) of cerebrale parese (CP) hebt. Ook Cycling is verdeeld in vijf klassen. In elke klasse vind je zowel renners met een lichte cerebrale parese als renners met een amputatie. C1 is de zwaarste categorie. Hierin rijden bijvoorbeeld renners met een geamputeerde arm en geamputeerd been. De C5 is de lichtste categorie. Deze renners kunnen hun onderlichaam nog volledig gebruiken, maar hebben bijvoorbeeld een amputatie onder hun ellenboog.

  • HANDBIKEN Handbiken, in het Engels ook wel handcycling genoemd, is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de 'pedalen' (meestal) gelijkmatig worden voorbewogen door de armen of in ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen (de onderste extremiteiten)

  • TRI-CYCLING Bij tri-Cycling fiets je op een fiets met drie wielen, waarvan alleen het voorwiel stuurt. Afhankelijk van je beperking kun je in twee klassen uitkomen: T1 en T2. Renners met een zware beperking rijden in de T1-klasse. Heb je een iets minder zware aandoening, dan fiets je in de T2-klasse. In beide klassen starten renners met een zware CP-aandoening (bijvoorbeeld spasmes). Je handicap is zo groot dat je op een tricycle rijdt om in evenwicht te blijven.

Inschrijven

Inschrijven voor het Wellspect Paracycling tijdrit kan hier: https://www.knwu.nl/para-cycling/evenement/5345

Locatie

Palm Beach (Area-X) De Weerd 200 6041 TL Roermond