Roermond City Triathlon

Zaterdag

19 SEPTEMBER 2020

Schrijf je nu in!

Wel of geen wetsuit

Watertemperatuur Deze zomer hebben we weer prachtig weer gehad en het open water van de plassen is lekker van temperatuur. Bij een temperatuur van minder dan 22 graden, mag er een wetsuit gebruikt worden. De Maasplassen zijn weliswaar geen stromende rivieren, maar staan wel in verbinding met de Maas. Door weersinvloeden (zon, maar zeker ook neerslag) kan het zijn dat de watertemperatuur wisselt. Op onze Facebookpagina, zal er vermeld worden wat de watertemperatuur is.

Wat doet een wetsuit? Het wetsuit beschermt je tegen de koude van het water en zorgt dat je beter drijft. Echter, met een pak zwemt het anders dan in 'gewone' zwemkleding. Zo is de ligging van je lichaam in het water hoger. Lekker bij de borstcrawl, maar zwem je schoolslag dan zul je merken dat je je slag iets moet gaan aanpassen. Ook moet een pak je goed zitten. Is het te groot, dan 'vang' je water en dat zwemt veel zwaarder. Is het te strak dan is het niet prettig om adem te halen. Kortom, het pak moet goed zitten.

Geen wetsuit? Regel het tijdig! Als je geen wetsuit hebt, maar je overweegt er op 8 september mee te gaan zwemmen, dan is het verstandig om dit op tijd te regelen. Vraag eens rond of je een pak kunt lenen en ga er tijdig mee oefenen. Tijdens Roermond City Triathlon is onze partner/supplier Triathlonwinkel aanwezig om je te voorzien van een wetsuit.

Wetsuit huren via Triathlonwinkel.nl Er bestaat de mogelijkheid om een wetsuit te huren. Bij Triathlonwinkel.nl hebben ze verschillende wetsuits in de verhuur, waarvan een beperkte voorraad kinderwetsuits. Wil je er zeker van zijn dat er een wetsuit voor jouw maatvoering beschikbaar is, dan adviseren wij je om niet tot het laatste moment te wachten met reserveren. Wil je advies en spullen reserveren, stuur een mailbericht naar info@triathlonwinkel.nl en richt je mailbericht an Eric. of maak een afspraak in de winkel bij www.triathlonwinkel.nl in Uden. De kosten voor huur van een wetsuit zijn € 30,- voor het evenement. Daarnaast zal er op 8 september een ID bewijs als borg worden gevraagd. Daarnaast zal Triathlonwinkel met een stand aanwezig zijn op 8 september tijdens de Roermond City Triathlon, hier kan je de laatste materialen voor je triathlon aanschaffen.