Roermond City Triathlon

17 en 18 september

2022

Schrijf je nu in!

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen of afspraken en regels die wij voor deze triathlon hebben gemaakt.

Is het dragen van een wetsuit verplicht?

Waarschijnlijk niet. Maar het zou kunnen van wel. Als de watertemperatuur erg laag is, dan is het onveilig om zonder extra bescherming te zwemmen. Een wetsuit is dan verplicht. Bij veel evenementen kun je er eentje huren, als je nog niet toe bent aan een aankoop. Is het water warmer dan 15.9 graden, dan is een wetsuit meestal niet verplicht. Als het water heel warm wordt, dan kan het zelfs verboden zijn, afhankelijk van het soort evenement en de lengte van het zwemonderdeel. In warm water met een wetsuit zwemmen zou voor oververhitting kunnen zorgen en dat willen we net zo graag voorkomen als onderkoeling in koude omstandigheden. Volg facebook voor last-minute updates over de watertemperatuur.

Mag ik mijn startnummer onder mijn wetsuit dragen tijdens het zwemonderdeel?

Ja dat mag. Alleen als het dragen van een wetsuit niet is toegestaan vanwege de watertemperatuur mag een startnummer niet al tijdens het zwemonderdeel worden omgedaan (dat zwemt natuurlijk ook niet fijn).

Is dit een stayer of non-stayer wedstrijd (en wat betekent dat eigenlijk)?

Dit is een non-stayer wedstrijd. Dit betekent dat je niet in het wiel van je voorganger mag rijden tijdens het fietsen. Je moet minimaal 12 meter afstand houden tot je voorganger en inhaalbewegingen moeten snel en netjes worden afgerond. En om helemaal duidelijk te zijn: met zwemmen en lopen mag je gerust dichtbij je tegenstanders in de buurt blijven.

Het NK Jeugd, NK Junioren en NK <23 zijn wel stayer wedstrijden, hier mag je wel in het wiel van je voorganger rijden.

Zijn TT sturen of tijdritfietsen toegestaan?

Yes. Omdat dit een non-stayer wedstrijd is, mag je ook je TT stuur of je tijdritfiets gebruiken.

Bij het NK Jeugd, NK Junioren en NK <23 mag geen TT stuur en/of tijdritfiets gebruikt worden.

Mag ik meedoen met een fiets met schijfremmen?

Ja dat mag. Fietsen met schijfremmen zijn met ingang van 2018 toegestaan in alle NTB-evenementen.

Moet ik lid zijn van de NTB om mee te mogen doen?

Ja en nee. Nee, je hoeft niet meteen een jaarlidmaatschap af te sluiten om een triathlon of een duathlon te kunnen doen. Wel schaf je bij deelname aan een evenement een daglicentie aan. Je bent dan via de NTB verzekerd tijdens ons event en je bent lid voor een dag. De kosten variƫren op basis van de afstand waaraan je deelneemt. Hoe langer, hoe duurder.

Waar moet ik verder nog aan denken?

Dat kun je lezen op onze pagina over alle benodigdheden waar je aan moet denken voor je triathlon; https://roermondcitytriathlon.nl/inschrijven/benodigheden-voor-een-triathlon

Zijn er 'cut-off' times of minimale eindtijden?

Nee. We zijn een event voor elk type triathleet, gevorderd en minder-gevorderd tot beginner. Daarom hanteren we geen minimale-finishtijd en mag je er dus zo lang over doen als nodig.

Indien er blauwalg aanwezig is, wat gaat er dan met het zwemonderdeel gebeuren?

Er wordt door Rijkswaterstaat regelmatig gecontroleerd of er blauwalg aanwezig is. Deelnemers worden hierover op de hoogte gehouden, op de wedstrijddag zelf gebeurt dat via Facebook.