Roermond City Triathlon

17 en 18 september

2022

Schrijf je nu in!

Teamcompetities 2021

Triathlon als teamsport, dat kan door mee te doen aan de teamcompetities. Er zijn 5 niveaus om aan deel te nemen, dus voor ieder wat wils. Of je nu meedoet in de 4e Divisie of strijdt voor het landskampioenschap in de Eredivisie, dat kan als team. Normaliter zijn er 5 competitiewedstrijden per divisie tussen april en september, verspreid over heel Nederland. I.v.m. COVID-19 zijn er dit jaar voor alle divisies 1 of 2 wedstrijden weggevallen en blijven er 3 of 4 wedstrijden over. Bij de Roermond City Triathlon 2021 wordt de finale van de Eredivisie dames en heren en 4e divisie heren georganiseerd. Voor de 3e divisie zijn er helaas maar 2 wedstrijden over gebleven, waardoor er geen eindklassement zal worden opgemaakt.

Reglement

Kijk voor het reglement op website van Teamcompetities

Parcours

Informatie over het parcours kun je vinden op: Parcours informatie

Algemene informatie

 • Ben op tijd met je team aanwezig. De prijsuitreiking zal z.s.m. na het vrijgeven van de uitslag plaatsvinden.
 • Op het inschrijfbureau zal de laatste watertemperatuur bekend gemaakt worden. Mocht het zo zijn dat vooraf al duidelijk is dat reglementaire temperatuur, boven 22 graden, bereikt wordt, zal dit al op de site bekend gemaakt zijn. Dus raadpleeg ook de site. Boven de 22 graden non-wetsuitswim.
 • Bij mooi weer adviseren wij alleen het hoognodige mee te nemen naar de wisselzone.
 • Laat kleding in je auto of teamtent.
 • Verzamel je op tijd in het “verzamel vak Zwemstart”.
 • Voor elke start vindt er een Captainsbriefing plaats. Deze vindt plaats 30 minuten voor de start van je race nabij de fietsuitgang van het parc ferme.

Teamtenten Het atletendorp zullen wij faciliteren, echter zonder stroomvoorziening. Hoe het er uit gaat zien is aan jullie. Hoe meer kleurrijke tenten, hoe meer sfeer er zal zijn. Het atletendorp is autovrij en gelegen op het grote grasveld in de buurt van start/finish, naast het loopparcours. Je kunt je aanmelden via info@roermondcitytriathlon.nl onder vermelding van de team naam. Je kunt hierna met 1 auto het terrein op. Deze auto kan in de nabijheid blijven staan.

Aanmelden en Parkeren

 • Kom je met de auto of fiets: volg de borden "Triathlon of Roermond City Triathlon" . Voor de routeplanner, vul het volgende adres in: De Weerd 75, 6041 TK Roermond.(let op: indien je parkeert op plaatsen die daarvoor niet bedoeld zijn, kun je beboet worden).
 • Daar zullen ook de aanmeldformulieren worden gecontroleerd en krijgen de deelnemers en evt. begeleiders een polsbandje om het evenemententerrein op te komen.
 • Parkeer vervolgens de auto in het aangewezen vak/ plaats door de aanwezige vrijwilliger.
 • Na parkeren is het ongeveer 600 meter lopen richting het evenementen terrein.

De aanmeldformulieren worden per e-mail naar iedere deelnemer verstuurd. Dit formulier dient (volledig ingevuld) bij voorkeur uitgeprint meegenomen te worden. De evt. begeleiders dienen ook vermeld te worden op het formulier.

Inschrijven/ aanmeldbureau

Eenmaal toegelaten tot het evenemententerrein.

 • De team captain kan zich melden bij het inschrijfbureau. Na overleg van alle NTB licenties van de deelnemende teamleden, krijgt hij de wedstrijdbescheiden van het gehele team
 • Begeef je naar het parc fermé en alwaar je fiets wordt gecontrolleerd en je je fiets op de aangewezen plek neer kunt zetten.
 • Zorg ervoor dat je op tijd bij de start van het zwemmen staat en volg de instructies op van de wedstrijdleiding.
 • Mocht je tot de winnaars behoren, volg dan de aanwijzigingen op voor de prijsuitreiking
 • Na afloop van de hele wedstrijd, zorg je dat binnen het aangegeven tijdslot jouw materalen van het terrein af zijn om plaats te maken voor de volgende groep

  Type Op terrein Starttijd Van terrein af Afstanden
  4e divisie Heren 08:30 uur 09:30 uur 13:00 uur 350 meter zwemmen / 7 km fietsen / 2 km hardlopen
  3e divisie Heren 10:00 uur 11:30 uur 15:00 uur 350 meter zwemmen / 7 km fietsen / 2 km hardlopen
  3e divisie Dames 10:10 uur 11:40 uur 15:10 uur 350 meter zwemmen / 7 km fietsen / 2 km hardlopen
  Eredivisie Heren 11:30 uur 13:30 uur 16:15 uur 350 meter zwemmen / 7 km fietsen / 2 km hardlopen
  Eredivisie Dames 11:30 uur 13:35 uur 16:15 uur 350 meter zwemmen / 7 km fietsen / 2 km hardlopen