Roermond City Triathlon

16 en 17 september 2023

Schrijf je nu in!

Sprint Afstand & Standaard Afstand

Ook in 2023 zijn de Cox & Co Sprint afstand en de JanssenKerres Standaard afstand de onderdelen van de Roermond City Triathlon voor regionale triathleet. Of je een ervaren en goedgetraind triathleet bent of iemand die pas kennis maakt met de sport, de Standaard afstand en Sprint afstand zij bij uitstek geschikt om elke ambitie in waar te maken. Groot en klein .

Alle detail informatie is terug te vinden in de RaceInfo. (LET OP is van 2022), Race info voor 2023 volgt enkele weken voorafgaand aan evenement. Algemene informatie vindt je terug op deze site.

Wat is een sprint afstand?

Een sprint afstand bij triathlon bestaat uit de volgende afstanden. Als eerste dient er 750 meter gezwommen te worden, vervolgens 20 km fietsen en als afsluiting 5 km hardlopen.

Wat is een standaard afstand?

Een standaard afstand (ook wel kwart afstand of Olympische afstand genoemd) bestaat uit de volgende afstanden. Als eerst dient er 1500 meter gezwommen te worden, vervolgens 40 km fietsen en als afsluiting 10km hardlopen.

Inschrijven

Inschrijven voor de JanssenKerres Standaard afstand of Cox & Co Sprint afstand kan individueel of als team. inschrijflink gaat zo spoedig mogelijk open.

Parkeren

  • volg de borden "Triathlon of Roermond City Triathlon" . Voor de routeplanner, vul het volgende adres in: De Weerd, ,200 6041 TK Roermond.(let op: indien je parkeert op plaatsen die daarvoor niet bedoeld zijn, kun je beboet worden).
  • Parkeer vervolgens de auto in het aangewezen vak/ plaats door de aanwezige vrijwilliger.

Inschrijven/ aanmeldbureau

  • Deelnemers moeten zich melden bij het inschrijfbureau. Na overleg van eventueel een NTB licentie of anders legitimatiebewijs, krijg je de wedstrijdbescheiden aangereikt.
  • Begeef je naar het parc fermé (wisselzone) en alwaar je fiets wordt gecontroleerd en je je fiets op de aangegeven plek (startnummer) neer kunt zetten.
  • Zorg ervoor dat je op tijd bij de start van het zwemmen staat en volg de instructies op van de wedstrijdleiding.

Parcoursen

Informatie over het parcours kun je vinden op: Parcours informatie

Reglement

Kijk voor het reglement op website van de Nederlandse Triathlon Bond